camerasymboolgroen

 

 

 

"Ik focus op de dingen die goed gaan -

zet die vooral vaker in!"

 

'Ik ben de filmende toeschouwer en vooral je gesprekspartner'

Bereik jij wat je wilt bereiken in je interactie met leerlingen en collega's? Misschien wil je daar nog wel het een en ander aan verbeteren. Met video coaching bied ik je de mogelijkheid om in een veilige setting concreet te onderzoeken hoe je effectief communiceert, presenteert en leiding geeft. Daarbij vormen video-opnames van jou in je praktijksituatie het materiaal waaraan je leert.

De kracht van video coaching

Wil je als docent stappen zetten op pedagogisch en didacticsh vlak? Je lessen levendiger en leerzamer maken? Wil je als teamleider de opbrengst van vergaderingen en van gesprekken met medewerkers verhogen? Video coaching is een krachtige manier van leren. Je wordt uitgenodigd om gericht te kijken naar je eigen handelen. En, je krijgt letterlijk zicht op je non-verbale communicatie. Juist die vaak onbewuste communicatie bepaalt in grote mate hoe overtuigend en doeltreffend je bent. In de praktijk blijken kleine veranderingen al grote effecten te kunnen hebben. Nét iets meer oogcontact bijvoorbeeld, betekent meteen een betere afstemming op je publiek. Video coaching biedt je aanknopingspunten om je sterke punten gerichter in te zetten. En het levert je handvatten op om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.

Video coaching, hoe werkt het?

Aan de hand van jouw vraag maak ik video-opnames terwijl je aan het werk bent. Op een later tijdstip volgt een terugkijksessie. We kijken samen naar 'houden zo'-situaties en naar 'verbeter'-situaties. Ik help je door vragen te stellen en met jou je eigen handelen te analyseren. Leidraad daarbij is: hoe kun je je sterke kanten uitbouwen en wat zijn je ontwikkelpunten? Door zo samen te kijken krijg je concrete ideeën over hoe je je professionaliteit kunt versterken. Je wordt je bewust van wat effectief is en welke veranderingen voor jou mogelijk zijn en bij je passen.

Video coaching kan eenmalig worden ingezet, maar ook in de vorm van een langer lopend begeleidingstraject.

Leren met rode oortjes

Ik verzorg vaak video coaching in het onderwijs. Leren heeft mijn hart. Als docent, opleider en trainer is voor mij steeds de grote uitdaging: hoe leer ik mijn leerlingen, studenten en deelnemers iets dat betekenisvol voor hen is? Hoe zorg ik ervoor dat het leren elke keer opnieuw levendig en motiverend is? Dat noem ik rode oortjes leren. Hoe kun je in je interactie met leerlingen bijdragen aan dat actieve leren? Welke werkvormen, vragen en interventies kun je daartoe inzetten?

 

drs. Mimi Bergsma
06-44995091
050-3131793
contact@mimibergsma.nl

drs. Mimi Bergsma
H.W. Mesdagstraat 55a
9718 HD Groningen
06-44995091
050-3131793
contact@mimibergsma.nl
www.mimibergsma.nl