mimi

 

Opgeleid als psycholoog, coach en supervisor. Sinds 2006 werk ik fulltime in mijn eigen coachpraktijk.

In mijn praktijk begeleid ik vooral cliĆ«nten met werkgerelateerde vragen. Vaak zijn onvrede, vermoeidheid en stressklachten de aanleiding. Maar ook de wens om zichzelf in het werk verder te ontwikkelen brengt mensen bij mij. 
Ik verzorg trajecten voor cliĆ«nten met verschillende opleidingsachtergronden, werkzaam in uiteenlopende sectoren van bouw tot universiteit. Mijn veelzijdige ervaring maakt dat ik met uiteenlopende vragen goed uit de voeten kan. 

Mijn aanpak

Belangrijk kenmerk van mijn aanpak is dat ik zorgvuldig afstem op wat jij nodig hebt om verder te komen. Ik kan daarbij putten uit een scala aan invalshoeken en beproefde methodieken. Mijn insteek kan heel praktisch en concreet zijn, maar ik kan ook behoorlijk met je de diepte in gaan. Mijn aanpak moet bij jou passen en moet voor jou goed werken. Dat kan dus van persoon tot persoon verschillen. Mijn doel is steeds om je op een respectvolle manier uit te nodigen, te motiveren en te stimuleren en je zo te helpen een volgende concrete stap te zetten. 

Werkervaring

Ik heb ruime ervaring in het onderwijs. Als leerkracht, docent taalexpressie, schoolbegeleider en HBO-docent. Daarnaast begeleid ik als coach, supervisor en video-interactiebegeleider al meer dan twintig jaar professionals. Ik maak onder meer gebruik van oefeningen en interventies uit het Oplossingsgericht werken, R.E.T., Voice Dialogue, Mindfulness, kernkwadranten en krachtgericht coachen.
Ook begeleid ik intervisiegroepen binnen en buiten het onderwijs. Daarbij hanteer ik graag de Socratische methode, omdat daarin het verdiepend doorvragen centraal staat.

Beroepsorganisaties

Ik ben aangesloten bij verschillende beroepsverenigingen en investeer graag in mijn eigen professionele ontwikkeling door deel te nemen aan intervisiegroepen en bijscholingen. Ik onderhoud een uitgebreid netwerk. Zo nodig verwijs ik je naar andere professionals.

Vanzelfsprekend houd ik me aan de beroepscodes van de organisaties waarbij ik geregistreerd sta.

Registraties

  • Psycholoog NIP
  • Stresscoach, geregistreerd bij CSR Centrum
  • Supervisor en Registercoach, LVSC register voor professioneel begeleiders
  • Beeldbegeleider, LBBO (Landelijke Beroepsgroep Begeleiders in het Onderwijs)

 

drs. Mimi Bergsma
06-44995091
050-3131793
contact@mimibergsma.nl

drs. Mimi Bergsma
H.W. Mesdagstraat 55a
9718 HD Groningen
06-44995091
050-3131793
contact@mimibergsma.nl
www.mimibergsma.nl